Trådløs screening i hjemmet af patienter med mistanke om forstyrrelse af hjerterytme

 
 
Projektet blev afsluttet i 2014

 
Afprøvning af hvordan trådløs teknologi vil kunne benyttes til at screene patienter under mistanke for arytmi i eget hjem - i stedet for via indlæggelse på hospitalet. Hvordan skal forretnings- og organisationsmodellen se ud for at kunne opnå de ønskede effekter uden at gå på kompromis med den kliniske kvalitet?

Baggrund

Et stort antal danskere bliver hvert år sendt på hospitalet med mistanke om hjerterytmeforstyrrelser (arytmi) og bliver indlagt på hospitalet til observation for be- eller afkræftelse af mistanken. Antallet af personer, som faktisk har behov for behandling er relativt lille, men ressourcerne brugt på screening og monitorering på hospitalet er store. Man har derfor et ønske om at finde en smartere måde at diagnosticere patienterne, som sparer ressourcer uden at gå på kompromis med kvalitet og patientsikkerhed.

På den baggrund har et tidligere innovationsprojekt udviklet en teknologi (ePatch) i samarbejde med firmaet DELTA, som giver mulighed for trådløs monitorering af personer under mistanke for arytmi. ePatch-teknologien er tidligere testet på indlagte patienter for at afdække den kliniske effektivitet af teknologien, og næste skridt er at undersøge, hvordan man eventuelt. kan implementere ePatch i driften af hospitalet.

 

20150417_ePatch_personer

 

Formål/vision

Formålet er at afdække, om man kan gennemføre screening af patienter med arytmi i eget hjem via ePatch-teknologien.

 

  • Projektet har gennemført en pilottest af ca. 80 patienter, som er blevet screenet i eget hjem. Resultaterne af denne pilottest afventes i øjeblikket, hvorefter det skal vurderes, om projektet kan realiseres i daglig drift

 

  • Projektet har samarbejdet med SOS International, som bidrager med det logistiske i at få sendt teknologien ud til de borgere, som, via besøg hos praktiserende læge og mistanke om arytmi, er blevet visiteret til screening og vurderet egnede til hjemme-screening via den nye teknologi.

 

Hvad er forventet outcome af projektet?

Projektet forventes at give OUH en idé til, hvordan forretnings- og organisationsmodellen bør være, for at ePatch eller en lignende teknologi vil kunne implementeres i daglig drift. Projektet foretager ikke kliniske tests af teknologien.

Trådløs hjemmemonitorering af borgere med mistanke om arytmi vil resultere i mere effektiv brug af ressourcer hos både OUHs ambulatorium samt de praktiserende læger, og vil desuden give en bedre hverdag for disse borgere/patienter, da de vil have større mobilitet og fleksibilitet ved at slippe for indlæggelse på hospitalet.

 

Deltagere

Hjertemedicinsk Afd. B - OUH
Center for Innovativ Medicinsk Teknologi - OUH
Delta
SOS International

 
KontaktpersonHenrik 
                Gaunsbæk

Henrik  Gaunsbæk

Innovationskonsulent


Center for Innovativ Medicinsk Teknologi

Email:  LOADEMAIL[henrik.gaunsbaek]DOMAIN[rsyd.dk]

Partnere

Center for Innovativ Medicinsk Teknologi

Henrik  Gaunsbæk

Email:  LOADEMAIL[henrik.gaunsbaek]DOMAIN[rsyd.dk]

Web:   http://cimt.dk/

Odense Universitetshospital - Hjertemedicinsk Afdeling

Axel  Brandes

Email:  LOADEMAIL[axel.brandes]DOMAIN[rsyd.dk]

Web:   www.ouh.dk

DELTA

Karsten  Hoppe

Email:  LOADEMAIL[kh]DOMAIN[delta.dk]

Web:   http://www.madebydelta.dk