D-Time – sikring af hverdagen hos diabetikere

 
 
 
Udvikling af en universel clip-on måler til diabetikere, der ønsker hjælp til at lette rutinerne med at huske insulinindtaget

Baggrund

Diabetespatienter oplever problemer med at regulere deres blodsukkerniveau - dels ved usikkerheden med at huske tidspunktet for den sidste dosis og dels i tvivlen om man giver hele dosissen ved injektionen. Dette har store konsekvenser for livskvaliteten hos diabetikere. Studier har vist, at man kan øge diabetikeres selvtillid ved at lette arbejdet med at huske tid og dosis for sidste injektion. Med en voksende gruppe af demente har de pårørende brug for at kunne overvåge om familiemedlemmet får taget insulinen til tiden. Der findes en række løsninger på markedet, som kan hjælpe diabetikere med at lette hverdagens rutiner og huske tid for sidste injektion. Disse er dog afhængige af insulinpenmærke, og folk med nedsat syn og hukommelse kan have problemer med at aflæse displayet. Derudover er de meget kliniske i udseende, og store i forhold til pennene.

 

Vision

Visionen er at minimere komplikationer for diabetikere gennem viden om tiden for sidste insulininjektion og ved en alarm, når det er tid for den nye injektion. Dette vil kunne højne livskvaliteten hos patienterne, minimere usikkerheden hos pårørende og nedbringe det offentliges udgifter til indlæggelser og følgesygdomme. Visionen er at få udviklet en universel husker til insulinpenne, der bryder med det kliniske design, men samtidig giver diabetikere en lettere hverdag ved at sikre den nødvendige viden om sidste tid og mængde på dosis. Dette gøres uden at tilføre ekstra arbejde eller flere knapper.

 

Målsætning

Det er projektets målsætning at designe og udvikle, i samarbejde med Patient@home, partnere og diabetikere, en prototype, som vil kunne hjælpe diabetikere med at huske tiden for sidste injektion samt alarmere når det er tid til den næste injektion.

 
KontaktpersonNicolas  
                Nicolaou

Nicolas   Nicolaou

CEO Arch/industriel designer


Nicodesign

Email:  LOADEMAIL[nicodesign]DOMAIN[nicodesign.dk]

Partnere

Nicodesign

Nicolas   Nicolaou

Email:  LOADEMAIL[nicodesign]DOMAIN[nicodesign.dk]

Web:   http://www.nicodesign.dk/

DELTA

Vanessa   Carpenter

Email:  LOADEMAIL[vjc]DOMAIN[delta.dk]

Web:   http://www.madebydelta.dk

Region Syddanmark, Syddansk Sundhedsinnovation

Caroline  Strudwick

Email:  LOADEMAIL[caroline.strudwick]DOMAIN[rsyd.dk]

Web:   http://www.syddansksundhedsinnovation.dk/