Care-O-Bot 3 som testplatform

 
 
 
Test og modning af forsknings- og innovationsresultater fra Patient@home på den mobile robotplatform Care-O-Bot 3

20140228_careobotPatient@home omfatter flere forskningsaktiviteter rettet mod udvikling af robotter og teknologi, der kan aktivere, motivere, støtte og assistere patienter i deres daglige aktiviteter - særligt i skridtet mod mindre afhængighed af plejepersonale. Som led i at understøtte og synliggøre disse aktiviteter har Syddansk Universitet, Teknologisk Institut, Welfare Tech og Innovationsnetværket RoboCluster indkøbt den banebrydende selvkørende robot Care-O-Bot 3 fra tyske Fraunhofer IPA. Robotten er monteret med en robotarm fra Universal Robots.

 

Udgangspunkt og mål

Care-O-Bot er allerede i dag i stand til selvstændigt at køre rundt i hjemmet, mens den udfører simple serviceopgaver. I Patient@home bliver disse egenskaber løbende udvidet gennem projektets forsknings- og innovationsresultater, og robotten vil derfor løbende blive i stand til at indgå i scenarier af stadigt stigende kompleksitet. I Patient@home vil der primært være fokus på at udvikle og modne egenskaber inden for tre hovedområder:

  • Hente og bringe forskellige objekter - f.eks. et glas vand eller mad
  • Assisterende opgaver - f.eks. hjælp til at komme ud af sengen
  • Hjælp ved rehabilitering og genoptræning

 

I kombination med robottens evner til at "se", "høre" og "tale" er det visionen, at robotten på sigt vil kunne varetage mange flere forskellige opgaver og dermed indgå som en naturlig del af en patients dagligdag i hjemmet.

 

Forventede resultater

Gennem løbende demonstrationer af de nyeste projektresultater fra Patient@home er det med Care-O-Bot ønsket at give sygehuse, kommuner, plejecentre, patienter og virksomheder et konkret indblik i, hvad fremtidens robot-assistenter potentielt vil kunne tilbyde. Virksomhederne får dermed en unik mulighed for ved selvsyn at opleve potentialet for at skabe nye produkter eller serviceydelser med afsæt i resultaterne. Forventningen til Care-O-Bot er, at den ved afslutningen af Patient@home har været direkte eller indirekte katalysator for et større antal nye produkter eller serviceydelser til pleje- og sundhedssektoren.

 
Kontaktperson

Leon  Bodenhagen


Syddansk Universitet, Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet

Email:  LOADEMAIL[lebo]DOMAIN[mmmi.sdu.dk]

Partnere

Teknologisk Institut, Center for Velfærds- og Interaktionsteknologi

Jørgen  Løkkegaard

Email:  LOADEMAIL[jld]DOMAIN[dti.dk]

Web:   http://teknologisk.dk

Syddansk Universitet, Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet

Leon  Bodenhagen

Email:  LOADEMAIL[lebo]DOMAIN[mmmi.sdu.dk]

Web:   http://www.sdu.dk/Om_SDU/Institutter_centre/Mmmi_maersk_mckinney_moeller

Innovationsnetværket RoboCluster

Conny  Heidtmann

Email:  LOADEMAIL[cohe]DOMAIN[mmmi.sdu.dk]

Web:   http://www.robocluster.dk

Region Syddanmark, Syddansk Sundhedsinnovation

Caroline  Strudwick

Email:  LOADEMAIL[caroline.strudwick]DOMAIN[rsyd.dk]

Web:   http://www.syddansksundhedsinnovation.dk/