Adgang til hospitaler giver vækst i virksomheder

 
Adgang til hospitaler giver vækst i virksomheder
13. februar 2018
Seks år samarbejde i Patient@home har ført til 45 nye produkter, som gør det lettere at være patient i eget hjem. 13 er allerede solgt til sundhedssektoren. 2 til store internationale virksomheder. En konference den 1. februar 2018 præsenterede resultaterne. Se video fra dagen her.

Af Birgitte Dalgaard, bird@tek.sdu.dk og Mette Thiel, mth@welfaretech.dk

 

Udfordringen er kendt: Antallet af ældre over 65 år er stærkt stigende og presset på sundhedsvæsenet vokser. Samtidig ønsker flere ældre at være i egen bolig og have kontrol over deres helbred. Det stiller nye krav til sundhedsvæsnet og til nye produkter, som giver ældre mulighed for egenomsorg og behandling på distance.

 

Det har været omdrejningspunktet for Patient@home, Nordens største velfærdsteknologiske forsknings- og innovationsprojekt. Med en investering på 190 millioner kroner, fra blandt andre Innovationsfonden og Syddansk Vækstforum, har 66 virksomheder og en lang række kommuner, hospitaler og videninstitutioner samarbejdet om at skabe viden, udvikle løsninger, teste og få bruger-feedback på løsninger og metoder til kliniske problemstillinger.

 

Torsdag den 1. februar 2018 præsenterede projektet resultaterne for et talstærkt publikum på en konference på Syddansk Universitet i Odense.

 

Døråbner til sygehusene

- Patient@home har åbnet døre for os ind til sygehusene. Vi har fået adgang til klinikere, som vi ellers ikke havde mulighed for at komme i tale med, lyder det fra Ulrik Schønnemann, der er partner i virksomheden MedWare, som udvikler web- og appløsninger til sundhedssektoren.

 

Medware har igennem Patient@home udviklet en app, som giver patienter med knogleskørhed målrettet viden om blandt andet kost, motion, medicin og scanningsresultater.

 

- Samarbejdet gennem Patient@home har gjort, at appen hurtigt kunne testes hos brugerne. Det betyder, at vi nu står med et godt og gennemtestet produkt, som giver vækst i vores forretning, siger Ulrik Schønnemann.

 

Løsninger til gavn for patienter

Modellen for samarbejde har vakt interesse langt ud over Danmarks grænser, og et internationalt Advisory Board har fulgt projektet. Sammen har partnere fra erhvervslivet, hospitaler, kommuner og forsknings- og videninstitutioner bidraget til at identificere faktiske behov i sundhedssektoren. Og sammen har de frembragt ny forskning og brugertest, så løsninger passer til faktuelle behov og strukturer, som de skal virke i.

 

I følge partnerne selv skal en stor del af Patient@homes succes netop tilskrives denne brobygning mellem virksomheder og hospitaler og afstanden mellem de to kulturer er blevet mindre.

 

- Man kan sige, at Patient@home har været motor for et nødvendigt samarbejde med private firmaer. Hvor vi har kunnet hjælpe med hurtigt at teste nye produkter og finde løsninger til gavn for patienterne, og som gør hverdagen bedre for personale, siger Peder Jest, direktør på OUH Odense Universitetshospital.

 

Resultatet er en høj succesrate. Efter seks år er 40-50 procent af alle projekter, der er igangsat i Patient@home, endt med et produkt eller en service. Samtidig er 50-60 procent af de udviklede produkter og services allerede implementeret i sundhedsvæsenet. Og det kan aflæses i virksomhederne vækstrater.

 

Rapporten "Effektmåling og monitorering 2016", hvor blandt andet effekten af Syddansk Vækstforums investering måles, står der at der er tegn på signifikante omsætningseffekter i Sundheds- og velfærdinnovation i perioden 2012 - 2015.

 

Her kan du se et sammendrag fra dagen

Link til Youtube

 

Link til kilde

 
KontaktpersonMette 
                Thiel

Mette  Thiel

Kommunikationskonsulent


Welfare Tech

Email:  LOADEMAIL[mth]DOMAIN[welfaretech.dk]