Mød Patient@home på Folkemødet Bornholm

 
11. juni 2013
Det politiske folkemøde på Bornholm afholdes for tredje år i træk i Allinge, med politisk debat om Danmarks fremtid. Patient@home er repræsenteret på en stand sammen med andre danske innovationsnetværk.

Patient@home sætter fokus på behovet for innovation og offentligt-privat samarbejde i sundhedsvæsenet ved årets Folkemøde på Bornholm.

 

Med udgangspunkt i gangsatte projekter og aktiviteter i Patient@home præsenteres nye veje til at mindske presset på den offentlige sektor, før, under og efter en indlæggelse, ligesom gevinsten ved et tæt samarbejde mellem forskningsinstitutioner, hospitaler og private virksomheder belyses.

 

Du finder Patient@home i Innovationsnetværkenes hus på Cirkuspladsen, stand C29 (tæt ved talerpladsen), 13. - 15. juni 2013.

 

Spændende debatter om fremtidens Danmark

 

Innovationsnetværkenes hus vil fra torsdag til lørdag summe af liv og spændende arrangementer. Programmet skydes i gang torsdag den 13. juni, kl. 16:15, hvor politikeren Søren Pind (V) og fotografen Jacob Holdt, kendt fra DR2's programserie Pind og Holdt i USA, vil sætte spot på styrker og svagheder i Danmark og USA, når det gælder indretningen af sundhedsvæsenet.

 

PROGRAM


 

Torsdag, 13. juni 2013

Kl. 16.15 - 17.00 Pind og Holdt - Sundhedsvæsenet, the American Way

Mød politikeren Søren Pind og fotografen Jacob Holdt. De sætter spot på styrker og svagheder i Danmark og USA, når det gælder indretningen af sundhedsvæsenet. Hvad kan vi lære af amerikanerne og hvad kan de lære af os?

 

Kl. 20.00 - 23.00 Fest, fashion og fynske forårsfornemmelser

Her finder du folkemødets mest innovative fest. Opskriften består af danske råvarer, lige dele lyd og lys, rystet med innovativ fashion og smagt til med udsøgte fynske ingredienser. Hæng ud i de stemningsfulde omgivelser eller dans natten ind i godt selskab.

 

Fredag, 14. Juni 2013

Kl. 09.30 - 10.15 Spørg vækstmonopolet Hvordan bliver Danske virksomheder effektive og konkurrencedygtige? Hør Danmarks skarpeste vækstmonopol - Stine Bosse, erhvervskvinde, Erik Østergaard, Dansk Transport og Logistik og Lars Nørby Johansen, erhvervsmand - komme med deres bud på, hvordan tre bornholmske virksomheders vækstudfordringer tackles.

 

Kl. 12.00 - 13.00 Jacob Riising interviewer Morten Østergaard

Kom og hør Jacob Riising få svar på de spørgsmål, du altid selv har haft lyst til at stille uddannelsesminister Morten Østergaard. Hvad skal Danmark leve af i fremtiden? Hvad er innovation? Hvad har forskere at gøre i de danske virksomheder? Er du til Justin Bieber eller One Direction?

 

Kl. 13.30 - 14.30 Folket - en hindring for grøn vækst?

Hvem har ansvaret for at sikre grøn vækst? Kom og spil med i minirollespil om opførelsen af en vindmøllepark i et naturskønt område i Danmark. Oplev udfordringerne, tag diskussionen og se om DU kan være med til at løse problemerne.

 

Kl. 16.00 - 17.00 Ellemann-Jensen og Lykketoft - hvad skal Danmark leve af i fremtiden?

Mere viden skal omsættes til værdi - men hvordan skal det ske? I brætspillet 'Map of the future' tegner og spiller Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft visionerne frem i selskab med deres politiske med- og modspillere. Folkemøde-deltagerne opstiller udfordringerne og belønner de bedste svar fra politikerne med point.

 

Kl. 20.00 - 23.00 Fest, fashion og fynske forårsfornemmelser

Her finder du folkemødets mest innovative fest. Opskriften består af danske råvarer, lige dele lyd og lys, rystet med innovativ fashion og smagt til med udsøgte fynske ingredienser. Hæng ud i de stemningsfulde omgivelser, eller dans natten ind i godt selskab.

 

Lørdag, 15. Juni 2013

 

Kl. 10.00 - 11.00 Et samfund med bæredygtig fødevareproduktion

I 2050 skal vi brødføde 70 procent flere mennesker af den samme mængde råvarer og ressourcer, som i dag. Mindre madspild og bedre udnyttelse af råvarerne er vejen til både vækst og sikker fødevareforsyning. Kom og se, smag og hør, hvordan det får indflydelse på din husholdning.

 

Kl. 13.00 - 13.45 Det Grønne Vækstmonopol

Morten Østergaard, Anders Eldrup, Karen Klitgaard, Ole Morten Petersen og Ove Dalsgaard diskuterer dilemmaer relateret til Danmarks grønne omstilling. Hvordan hjælper vi nye grønne virksomheder i gang? Er der penge i at være grøn? Hvad er forbrugerens rolle i den grønne omstilling?

 

Kl. 16.00 - 17.00 IT og robotteknologi som vækstmotor

Smag på Danmarks teknologiske fremtid, når der åbnes for debat om de danske muligheder inden for IT, digitalisering og robotteknologi. Efter debatten kan du også prøve et par konkrete bud på dansk robotteknologi og IT.