Nye mål for regionernes digitalisering af sundhedsvæsenet

 
Nye mål for regionernes digitalisering af sundhedsvæsenet
23. maj 2013
Regionerne har de seneste år bevist, at det forpligtende samarbejde om sundheds-it giver bedre løsninger for patienterne. Nu offentliggør Regionernes Sundheds-it (RSI) målsætningerne frem mod 2016 med 15 nye konkrete pejlemærker.

Fælles telemedicinske løsninger, ensartede målsætninger for hvordan it-arbejdspladsen på hospitalerne skal fungere, og en landsdækkende journal for ambulancer og akutmodtagelser. Det er blot nogle af de projekter, regionerne har sat sig for at samarbejde omkring frem mod 2016.

 

- Regionernes samarbejde omkring sundheds-it de sidste tre år viser, at vi indfrier ambitionerne, og at vi allerede nu har et væsentlig bedre og forpligtende samarbejde på tværs af Danmark, som kommer patienterne til gode. Et eksempel er røntgenbilleder: Hvis en person fra Nordjylland bliver indlagt på et hospital i Region Sjælland, får lægen på Sjælland mulighed for at hente de røntgenbilleder, der er taget i Nordjylland. Tidligere skulle billederne sendes med patienten, eller lægen måtte bestille nye dyre scanninger. Og dette er blot ét eksempel på vores fælles fremskridt, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen i en pressemeddelelse fra Danske Regioner.

 

Regionerne fortsætter det forpligtende samarbejde omkring sundheds-it og lancerer nu en fælles strategi samt 15 nye pejlemærker for digitalisering af sundhedsvæsenet.

 

- De 15 nye pejlemærker understreger, hvor meget patienterne får ud af en fælles indsats fra regionernes side. Patienterne får samme muligheder, uanset hvilken region, man befinder sig i. De 15 nye pejlemærker er også nødvendige tiltag i den videre digitalisering af sundhedsvæsenet, men det kan vise sig, at vi er nødsaget til at revurdere de ambitiøse tiltag, hvis de investeringsmæssige rammer bliver for stramme, udtaler næstformand for Danske Regioner, Carl Holst.

 

Blandt de 15 pejlemærker fremhæves indsatsen omkring telemedicin, hvor regionerne etablerer en fælles telemedicinsk platform for KOL-patienter i hele Danmark. Regionerne vil samtidig sørge for, at læger og sygeplejersker får mere ensartede digitale muligheder på tværs af landet.

 

Et tredje større pejlemærke er den præhospitale patientjournal, som bliver taget i brug i regionernes vagtcentraler, i alle ambulancerne og på hospitalernes akutmodtagelser. Når en ambulance henter en patient, der er kommet til skade, kan ambulancepersonalet med det samme skrive de nødvendige oplysninger ind i journalen. På den måde er personalet på klar til at begynde behandlingen, så snart patienten ankommer til hospitalet.

 

Læs pressemeddelelsen fra Danske Regioner

 

Se Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet

 

Se Regionernes fælles pejlemærker for digitalisering af sundhedsvæsenet

 
KontaktpersonLouise 
                Skovborg Just

Louise  Skovborg Just

Sekretariatsleder i Patient@home


Syddansk Universitet, Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet

Email:  LOADEMAIL[just]DOMAIN[mmmi.sdu.dk]