Inspiration og netværk med European Telemedicin Conference

 
Inspiration og netværk med European Telemedicin Conference
23. september 2015
European Telemedicin Conference, forkortet ETC, får i år dansk grund under fødderne, når konferencen i oktober 2015 løber af stablen for tredje gang. I år afholdes ETC som del af WHINN og vil bl.a. præsentere, hvad Danmark kan inden for telemedicin og sundheds-it.

European Telemedicin Conference, ETC, er en international konference, som samler klinikere, forskere, beslutningstagere og sundhedsprofessionelle fra førende sundhedsorganisationer, regeringer og universitetet på tværs af Europa. I to dage sætter konferencen fokus på den seneste udvikling inden for telemedicin, sundheds-it og allerede implementerede telemedicinske løsninger i Europa og diskuterer aktuelle spørgsmål inden for telemedicin og telesundhed.

 

I 2015 er det tredje gang konferencen afholdes. Denne gang med Danmark som vært. Konferencen er lagt som del af WHINN, Week of Health & INNovation, og finder sted den 21. - 22. oktober i Odense Congress Center.

 

Læs mere om WHINN, Week of Health & INNovation, på www.whinn.dk 

 

Præsentation af best practice og banebrydende forskning

Værterne for årets ETC er Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, CIMT, på Odense Universitetshospital OUH og Patient@home. Programmet er udarbejdet i samarbejde med den internationale partnergruppe bag ETC og byder på internationale spor med sessioner, som sætter fokus på 'best practice' inden for telesundhed, ledelse, organisering, implementering og telepsykiatri samt "keynote speaks" og paneldebatter.

 

- Konceptet går rigtig meget på de nyeste trends og på implementering og dokumentation af teknologien. Ikke så meget på pilotstudier og ideer om, at 'vi vil teste det her på ti mennesker', men på, hvad har vi gjort, og hvad får vi ud af det i stor skala, siger Lea Bohn, innovationskonsulent ved Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, CIMT på Odense Universitetshospital OUH, der er partner i Patient@home.

 

Patient@home er specifikt vært for konferencens videnskabelige spor, hvor forskere fra hele Europa præsenterer udvalgte forskningsprojekter baseret på åbne "call for abstracts". Ud af 35 indsendte ansøgninger er 19 udvalgt til at præsentere deres projekt for det internationale publikum på konferencen. Projekterne vil efterfølgende blive publiceret i et supplement til International Journal of Integrated Care 

 

Se hele programmet, de indbudte talere og registrering på www.telemedicineconference.eu 

 

Ekstra fokus på iværksætteri i 2015

 I 2015 har arrangørerne tilføjet programmet et særligt fokus på start-ups og entrepreneurskab. Som del af konferencen afholdes der således en start-up showcase-session. Der er også udskrevet en konkurrence, "Young Innovators Competition", hvor folk fra de europæiske incubator-miljøer har kunne indsende deres ideer og deltage i konkurrencen om at pitche ideen for en jury på konferencen. Vinderne, første-, anden- og tredjepladsen, kåres på WHINN's store netværksarrangement: WHINN Speak, den 21. oktober.

 

Læs mere om WHINN Speak 

 

Sundhedsfaglig målgruppe fra hele Europa

 Arrangørerne forventer mere end 500 deltagere fra hele Europa. Primært ledere og medarbejdere, der arbejder med implementering af telemedicin og sundheds-it, herunder projektledere, beslutningstagere og projekt-folk, der har det strategiske blik for, hvor vi skal hen, og hvad der sker på området. Der forventes også at komme klinikere såvel som slutbrugere, ligesom erhvervsfolk og virksomheder er velkomne.

 

- Gennem vores samarbejde med HIMMS forventer vi også en del "goverment officials" fra de lande, der er involveret og EU generelt. Det vi bringer med ind i år, som noget særligt, det er, at der kommer en del universitets- og researchfolk. Og dem kan vi godt lide at koble sammen med virksomheder og sætte de vilde ideer til test, og afprøve dem med nogen, som virkelig er kritiske, siger Lea Bohn.

 

Hvad får man ud af at deltage i ETC? 

Med årets ETC får deltagerene en update på de seneste tendenser inden for telemedicin i Europa. Der vil blive vist konkrete eksempler på, hvordan uddannelse og træning af personale øger brugen af nye systemer, forbedrer indsamlingen af data og skaber større tillid til diagnoser stillet ved brug af telemedicinske løsninger. Deltagerne vil også få inspiration og input til, hvordan fagfolk og ledere i sundhedsvæsenet kan håndtere de organisatoriske ændringer, som er nødvendige i forbindelse med implementering af telemedicinske løsninger, og se, hvordan de overvinder de teknologiske begrænsninger.

 

- Virksomheder får mulighed for vise, hvad de kan over for de mange typer delegerede, der kommer fra hele Europa. Al forplejning, inklusiv frokosten, vil foregå i udstillingsområdet ved udstillingsstandene på WHINN Exhibition. Under frokosten vil vi som noget nyt prøve at lave en form for networking, hvor deltagerne kan stille sig ved nogle tematiske borde og komme i dialog og uformel snak med andre deltagere og udstillere, siger Lea Bohn.

 

Tilmelding og yderligere information om European Telemedicin Conference, ETC finder du på www.telemedicineconference.eu 

 

Om European Telemedicin Conference, ETC

 Initiativet til ETC blev taget tilbage i 2013 af en række førende europæiske sundhedsorganisationer, som savnede et forum, der specifikt adresserede telemedicin og integreret pleje.

 

Partnerne bag konferencen tæller:

 

  • Scottish Centre for Telehealth & Telecare / NHS 24 fra Edinburgh i Skotland
  • University of Pittsburg Medical Center fra Sicilien i Italien
  • Odense Universitetshospital OUH fra Odense i Danmark
  • Norwegian Centre for Integrated Care and Telemedicine fra Tromsø i Norge
  • Badalona Serveis Assistencials fra Catalonien i Spanien
  • HIMSS Europe

 

Dette års videnskabelige spor er arrangeret af Patient@Home og Odense Universitetshospital OUH i samarbejde med eksperter fra førende europæiske institutioner. Læs mere om ETC Scintific Track 

 

For yderligere information

Har du spørgsmål vedrørende European Telemedicin Conference, ETC, kan du kontakte Lea Bohn, Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, CIMT, Lea.Bohn@rsyd.dk, T. +45 5164 0948 for yderligere information.