Ergolet udvikler ny ståløfter

 
Ergolet udvikler ny ståløfter
10. marts 2014
En forflytningsworkshop arrangeret af Ergolet i samarbejde med Syddansk Sundhedsinnovation synliggjorde potentialet for en ny ståløfter.

At komme fra siddende til stående position, og fra stående til siddende, det er for mange ældre ikke nogen nem opgave. Mange har dog stadig kræfter i kroppen, men ikke nok til at udføre manøvren selv. Det er netop der, Ergolets nye ståløfter kommer ind i billedet.

 

- Vi vil gerne hjælpe de brugertyper, der stadig har muskler i kroppen, men stille og roligt får dem nedbrudt ved passiv flytning. Vi vil aktivere dem til selv at kunne flytte sig fra et punkt til et andet, så de får en form for mild genoptræning og fastholdelse af den energi, de stadig har tilbage, siger Project Manager Dan Betak, fra Ergolet.

 

Afprøvet på egen krop

 En forflytningsworkshop i december 2013 satte fokus på potentialet for Ergolets ståløfter. Workshoppen blev afholdt som del af Patient@home hos Syddansk Sundhedsinnovation med deltagelse fra Teknologisk Institut, forflytningskonsulenter, plejecentre og kommuner. Ergolet holdt oplæg om begrænsninger ved de eksisterende forflytningsteknologier, og hvad de gerne vil opnå med det nye produkt.

 

- Vi fik synliggjort over for os selv og andre, hvad det egentlig er projektet går ud på, og hvad det egentlig er for et projekt at udvikle en ny type ståløfter, fortæller Dan Betak.

 

Deltagerne fik mulighed for at afprøve teknologiens potentiale på egen krop gennem forskellige embodyment-øvelser. Ud fra øvelserne brainstormede deltagerne på optimale løsninger, og de byggede forskellige mulige "prototyper" i pap. Arbejdet efter workshoppen har været at udvikle en projektbeskrivelse og præcisere målgruppen.

 

- Nu skal vi have afdækket nogle brugertyper og tage dialogen med dem om, hvordan sådan et produkt her kunne hjælpe deres situation, forklarer Dan Betak.

 

Generel løsning

 Selve produktet bliver til i samarbejde med Århus Kommune, men den er ikke målrettet mod et bestemt geografisk område. Ergolet vil derimod gøre produktet generelt, så det kan bruges nationalt, men også til eksport.

 

- Der er mange forskellige brugertyper, der kunne være spændende. Brugertyper, der er fordelt ud over hele landet. Derfor vil vi generalisere, men tage afsæt i nogle konkrete brugertyper, som vi kan forholde os til, siger Dan Betak.

 

Arbejdet med den nye ståløfter vil stå på over de næste par år.

 

For yderligere information

Læs mere om Ergolet på www.ergolet.com eller kontakt Dan Betak, Arkitekt MAA, Ergolet ApS, T. +45 5835 3871, dbe@ergolet.dk.  

 
KontaktpersonDan 
                Betak

Dan  Betak

Architect MAA, Project Manager


Ergolet

Email:  LOADEMAIL[dbe]DOMAIN[ergolet.dk]