Ekspertpanel giver feedback til Patient@home-projekter

 
Ekspertpanel giver feedback til Patient@home-projekter
23. september 2014
Et nyt ekspertpanel i Patient@home skal give udviklingsprojekterne den bedst mulige vejledning undervejs. Panelet er bredt sammensat og kan give råd og vejledning inden for alle emner, som indgår i en MAST-evaluering. Det nye tiltag går under navnet ’Reality Check’.

De første udviklingsprojekter har allerede været igennem et Reality Check, der er det seneste tiltag i Patient@home. Formålet er at give projekterne den bedst mulige vejledning og vurdering undervejs i projektperioden, med henblik på at skabe løsninger, der tager afsæt i reelle kliniske behov og som har et stærkt markedspotentiale. I et Reality Check bliver projekterne vurderet af et bredt sammensat panel, der blandt andet ud fra en MAST-evaluering giver kompetent feedback til projektgruppen. Ifølge Conny Heidtmann fra Innovationsnetværket RoboCluster, der deltager i Reality Check'et, er det et stort aktiv for Patient@home.

 

- Til Reality Check vurderer vi, hvor godt det enkelte projektet er, og vi ser på, hvordan det kan blive endnu bedre eller eventuelt vinkles anderledes og mere fordelagtigt. Ud fra den vurdering kan panelet give feedback, der kan være rigtig brugbar for projektgruppen, fordi panelet repræsenterer kritiske øjne udefra, forklarer Conny Heidtmann.

 

Feedbacken kan fokusere på, hvordan projektet bliver drevet videre, hvordan projektgruppen får udviklet et forskningsdesign, der kan give evidens for, hvorvidt det er et godt produkt eller ej, eller omhandle andre emner, der kan være relevant for det konkrete projekt.

 

Det digitale skærmløsningssystem Chromalex, der er udviklet til venteværelser og behandlingsrum for at give patienter en positiv distraktion og understøtte deres helbredelse, er et af de første udviklingsprojekter i Patient@home, som har været igennem et Reality Check. Løsningen er udviklet af Playscapes, Redia A/S og Modulex.

 

- Vi blev bestyrket i nogle af de overvejelser vi havde i forvejen. Det der specielt var godt var, at der er en rigtig god sammensætning i panelet, hvor kompetencerne breder sig meget vidt, fortæller Per Stokbro, der er teknisk direktør i Playscapes.

 

Tidlig start på evaluering

Ved at evaluere projekter undervejs i udviklingsforløbet skaber Patient@home mulighed for at hjælpe de igangsatte projekter i den rigtige retning, og derved spare både tid og ressourcer på løsninger som ikke har det rigtige koncept eller formål. Ifølge Conny Heidtmann sikrer Reality Check'et, at der sættes fokus på de rigtige emner i projekterne.

 

- Når vi evaluerer løbende, som vi gør her, så tvinger vi tankegangen i projekterne til at være på alle vigtige aspekter. Det kan fx være, at der er 7 områder, som er relevante i stedet for udelukkende det kliniske og teknologiske. Når vi evaluerer løbende kan det lade sig gøre at modificere, så vi får mest muligt ud af projekterne, siger Conny Heidtmann.

 

Den feedback projektgrupperne får fra ekspertpanelet bliver desuden videregivet til direktionen i Patient@home sammen med de udarbejdede MAST-evalueringer. Med disse informationer ved hånden kan direktionen vurdere potentialet i hvert enkelt projekt og i sidste ende afgøre, om et projekt skal fortsætte, eller om udsigterne til succes er så usikre, at det skal lukkes ned.

 

Bredt sammensat panel

Ekspertpanelet består af en lang række kompetente mennesker, hver med deres faglige ekspertise. Panelet er valgt ud fra en række kriterier, som kan sikre kvalificeret og kompetent feedback på alle områder, der er inkluderet i en MAST-evaluering. Se hele panelet her

 

Næste runde af Reality Check gennemføres i december 2014.

 

For yderligere information

Hvis du ønsker yderligere information om Reality Check kan du kontakte Conny Heidtmann, Innovationsnetværket RoboCluster, cohe@mmmi.sdu.dk, T. +45 2058 5132.

 

 

 
KontaktpersonConny 
                Heidtmann

Conny  Heidtmann

Projektleder, sygeplejerske, Kandidat i Sundhedsvidenskab


Innovationsnetværket RoboCluster

Email:  LOADEMAIL[cohe]DOMAIN[mmmi.sdu.dk]