Dansk velfærdsteknologi indtager Sverige

 
Dansk velfærdsteknologi indtager Sverige
28. april 2017
Digitale sundhedsværktøjer, faglige apps, fjernmonitoreret hjemmetræning, en medicinhusker, talegenkendelse og digital diktering var nogle de danske løsninger, som Patient@home og Welfare Tech-medlemmer præsenterede på årets Vitalis-messe i Sverige. Få nogle indtryk af dagene her.

Den svenske eSundhedsmesse, Vitalis, samlede igen i år velfærdsinnovatører fra hele Norden til tre dage pakket med faglige oplæg og en levende udstilling, som gav inspiration og ideer til, hvordan fremtidens sundhedsvæsen kan indrettes.

 

- Det er nogle samfundsøkonomiske problemer vi står over for med en aldrende befolkning og et sundhedsvæsen, som overalt i verden skal skalere nedad i forhold til, hvad man har været vant til, siger Søren Møller Parmar-Sielemann, seniorkonsulent i Welfare Tech. 

 

Han var sammen med professor Uffe K. Will fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet taget til Vitalis, den 25. til 27. april 2017, for at præsentere resultater fra Patient@home.

 

Omgivet af en stribe af Welfare Techs virksomhedsmedlemmer var Patient@home præsenteret på den danske fællesstand. Blandt udstillerne kunne man bl.a. finde Gibotech, Icura, Falck, Imatis, Max Manus, Sekoia, Intelligent Systems, DoseSystem og Systematic, som præsenterede deres løsninger og fik en god snak med de besøgende.

 

- Sverige, Norge og Finland er sammenlignelige markeder med Danmark. Det vi gør herhjemme, bl.a. med Patient@home burde man også kunne gøre andre steder i Norden med lige så stor succes. Det vil vi gerne fortælle om og dele vores erfaringer, om hvordan vi har grebet det an, siger Søren Møller Parmar-Sielemann.

 

Vi har her samlet nogle stemningsbilleder fra dagene og den danske fællesstand.   

 

 

- Vitalis er en messe med fokus på digitale løsninger, og det er tydeligt at mærke, at svenskerne kigger til Danmark for finde velfærdsteknologiske løsninger til deres sundhedssektor, siger Søren Møller Parmar-Sielemann.

 

 

Vitalis 1

Vitalis 3

Vitalis 4

Den danske ambassadør i Sverige, Ove Ullerup, besøger den danske fælles stand på Vitalis.

 

 Vitalis 8

Patient@home viser fanen på Dansk Industri og Healthcare DENMARKs fællesstand, hvor besøgende kunne få en introduktion til det danske sundhedssystem, og hvordan vi i Danmark forsøger at holde ældre borgere længst muligt i eget hjem.

 

vitalis 7

Professor Uffe K. Will fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet, der er forskningsleder i Patient@home, holder oplæg om resultanterne af Patient@home.

 

- Patient@home har vakt international opmærksomhed fra flere sider, og vi har set, at folk gerne vil kopiere det, vi har gjort i Patient@home. Det er forbundet med gode samarbejdsrelationer og netværksopbygning, som i sidste ende er til gavn for virksomhederne, der får nogle gode 'entry points' ind i de her lande. Det er noget af det, vi forsøger at opbygge i Norden, og noget vi har sat fokus på i videreførelsen af Patient@home, siger Søren Møller Parmar-Sielemann.

 
KontaktpersonSøren 
                Møller Parmar-Sielemann

Søren  Møller Parmar-Sielemann

Seniorkonsulent


Welfare Tech

Email:  LOADEMAIL[smps]DOMAIN[welfaretech.dk]